Страните от Г-7 ще подкрепят Украйна за възстановяването на доставките на

...
Страните от Г-7 ще подкрепят Украйна за възстановяването на доставките на
Коментари Харесай

“Ще стоим твърдо до Украйна“, обявиха външните министри от Г-7

Страните от Г-7 ще поддържат Украйна за възобновяване на доставките на сила и вода след съветските офанзиви против инфраструктурата на страната. " Ще стоим твърдо до Украйна толкоз, колкото е належащо ", обявиха от Групата на седемте в взаимно изказване след срещата на външните министри в немския град Мюнстер.

По-рано стана ясно, че този месец от Г-7 ще дефинират и фиксирана цена на съветския нефт, като част от глобите, свързани нашествието. От Москва обявиха, че няма да доставят нефт на страни, които поставят таван на цените.

От Г-7 обявиха още, че поддържат хората в Иран  " за бъдеще, в което човешката сигурност и универсалните човешки права се зачитат и пазят ". Външните министри нарекоха " насилствена " гибелта на 22-годишната Махса Амини, която предизвика митингите в Иран. И допълниха, че страната не би трябвало да създава нуклеарни оръжия. 

За отвод от нуклеарните оръжия и стратегии от Групата на седемте най-развити народи приканиха и Северна Корея. Според външните министри всеки нуклеарен опит би трябвало да бъде посрещнат " с бърз, единен и мощен интернационален отговор ". През последните дни от Пхенян изстреляха над 30 балистични ракети.

А във връзка с Китай - членовете на Г-7 прецизираха, че целят поддържането на градивно съдействие със страната и приканиха за спокойно разрешаване на проблемите с Тайван.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР